Hur går vi tillväga?


Gillar du/ni min bildstil och känner att den är rätt för er? Bra, då kan vi gå vidare!

01.


BOKNING


Tryck på länken till bokningsförfrågan här nedan så återkopplar jag inom 5 dagar och då ger jag er de lediga tider jag har. Därefter faktureras ni 1500:- i bokningsavgift/fotograferingsavgift. Den avgiften försäkrar er om att ert valda datum är ert. De betalas inte tillbaka om ni väljer att inte genomföra bokningen. Såklart finns undantag! Läs mer under frågor och svar.

02.


FOTOPLATS


Ibland har ni önskemål kring plats och jag försöker alltid sträva efter att uppnå era önskemål i den mån det går. Annars väljer jag plats med omsorg och vi diskuterar över mejl om det är en plats som fungerar för er osv. Jag stämmer alltid av med er ett par dagar innan fotodagen för att reka.

03.


FOTODAG


Den stora dagen är här! Vi möts upp och fotar i ca en timme. Om jag fotograferar barn så försöker jag alltid prata med barnen och vinna lite förtroende. Om det inte fungerar gör vi det på barnens villkor och oftast blir det fantastiskt det också!

04.


URVAL OCH LEVERANS


Innan fotograferingen har du betalat en fotograferingskostnad och efter fotograferingen väljer du själv hur många bilder du vill köpa. Ni får själva välja bilder i ett digitalt galleri. När fakturan är betald så får ni tillgång till de bilder ni valt i ett webbgalleri och kan ladda ner era färdiga bilder hur många gånger ni vill.


FAQ

Vad händer om vi blir sjuka?

Vid sjukdom bokar vi såklart om!

Vad händer om det regnar?

Då bokar vi såklart om! Jag hör av mig ett par dagar innan fotograferingen för att stämma av vädret.

Hur många bilder får man?

Det är helt och hållet upp till dig själv! Innan fotograferingen betalar du en fotograferingskostnad på 1500:-. Därefter väljer du själv hur många bilder du vill köpa. Den informationen hittar du under "priser".

Hur får man bilderna?

Bilderna laddas upp i ett webbgalleri och där väljer ni ut de bilderna ni önskar köpa. När bilderna är betalda får ni tillgång till att ladda ned bilderna digitalt.

Hur betalar man bilderna?

Jag skickar en faktura för fotograferingsavgiften. Den återbetalas ej om ni väljer att inte fullfölja fotograferingen. Är det dåligt väder, någon blir sjuk eller något annat oförutsett händer så bokar vi naturligtvis om. Slutfakturan skickas när ni valt hur många bilder ni vill köpa. De färdiga bilderna finns att ladda ned först när fakturan är betald.

Vad ska vi ha för kläder på oss?

Det viktigast är givetvis att ni känner er bekväma. Jag rekommenderar dock att avstå från kläder med mycket och stora mönster eller alldeles för mycket färg då det tar fokus i bilden. Jag föredrar att fotografera med ljusa, neutrala färger. Jag tycker det representerar min bildstil väl! Jag har för närvarande ett par klänningar som går att använda vid både gravidfotograferingar och "vanliga" fotograferingar. Hör av er vid intresse eller fler frågor.

Vilken graviditetsvecka är bäst att fotografera i?

Det är helt och hållet upp till dig själv och eftersom magen är olika synlig på alla kvinnor så är det svårt att ge en exakt vecka. Men allt från v25 och uppåt. Man vill ju att magen ska ha poppat! Man kan fota ända fram tills det är dags att föda MEN tänk på att skulle man behöva boka om tiden av olika anledningar så är det ingen garanti att vi hinner göra en ny fotograferingen innan det är dags för dig att föda.

Boka gärna så fort du bestämt dig för att du vill ha en gravidfotograferingen så vi kan planera. Bättre att vara ute i god tid än att inte hinna med det alls.

Varför ska jag lägga pengar på en fotografering?

Många tycker att det känns dyrt att lägga pengar på "bara några bilder" men faktum är att du har fantastiska bilder att titta tillbaka på under en livstid. Jag skulle våga säga att det är en investering! Det är helt enkelt livslånga minnen. När du tittar på bilderna om 10 år så lovar jag att du kommer vara tacksam över att du lät dig/er fotograferas.

Har du fler frågor?

Jag är bara ett meddelande bort! Var inte rädd för att höra av dig.